AL Heart of Dixie

Pinta-ala: 134 669 km² (29. suurin)
Suurimmat kaupungit: Birmingham, Montgomery, Mobile, Huntsville

Aikoinaan tärkeä puuvillan tuottaja Alabama on tänä päivänä tunnettu mm. Huntsvillen avaruuskeskuksesta, lukuisista Yhdysvaltain sisällissotaan ja kansalaisliikkeeseen liittyvistä nähtävyyksistä. Alabama tarjoaa myös ulkoilumahdollisuuksia useissa kansallispuistoissa.

Mobilen St Dalphin -kaunpunginosan kaduilla on juhlittu Mardi Gras -tapahtumaa lähes 300 vuotta, paljon ennen kuin saman niminen juhla teki New Orleansin kaupungista tunnetun. Mobilen tapahtuma on yhtä mielenkiintoinen ja vauhdikas kuin vastaava tapahtuma Louisianassa, mutta ihmistungos ei ole samaa luokkaa. Mardi Grasin juhliminen alkaa 40 päivää ennen pääsiäistä.

Alabaman pääelinkeinoja ovat selluloosa- ja paperiteollisuus, kemianteollisuus, elektroniikka, tekstiilit ja vaatteet. Osavaltioissa valmistetaan elektroniikkaa, teräs- ja paperituotteita, laivoja, kemikaaleja, siipikarjatuotteita ja virvoitusjuomia. Puuvilla, pähkinä, bataatti ja peruna kasvavat Alabaman pelloilla.

Kuuluisia alabamalaisia ovat mm. Hanks Aaron, Paul "Bear" Bryant, Nat King Cole, Helen Keller, Jesse Owens, Condolezza Rice ja Booker T. Washington.