AK Last Frontier

Pinta-ala: 1 519 000 km² (suurin)
Suurimmat kaupungit: Anchorage, Fairbanks, Juneau, Ketchikan

Alaska liittyi Yhdysvaltain liittovaltioon vasta vuonna 1959. Se on pinta-alaltaan ylivoimaisesti Yhdysvaltain suurin osavaltio, mutta asukasmäärältään yksi pienimmistä. Täältä suurten metsien ja valtavien jäätiköiden alueelta on löydetty ja löydetään yhä arvokkaita luonnonrikkauksia; öljyä, maakaasua, sinkkiä, kultaa, hopeaa, kuparia, platinaa ja lyijyä. Alaskan alkuperäisväestöä kutsutaan auleteiksi, ja he ovat yhdessä eskimoiden (inuitit) kanssa asuttaneet Alaskan rannikkoseutuja jo noin 4000 vuoden ajan.

Alaska on ilmastollisesti vaihteleva, osa alueesta on kosteaa ja leppoisan lämpöistä, varsinkin pohjoisosa on hyvin kuivaa. Talvet ovat kylmiä ja kesät miellyttävän lämpimiä.

Alaskan pääelinkeinot ovat polttoaineteollisuus, matkailu, kalastus, kaivos- ja metsäteollisuus sekä kuljetus. Täältä ovat kotoisin lukuisat kalajalosteet, puutavara ja sellu sekä turkistuotteet. Maataloustuotteista mainittavia ovat kasvihuonetuotteet, ohra, heinä ja peruna.

Voimakas maanjäristys aiheutti suurta tuhoa osavaltiossa vuonna 1964, mutta suuret öljylöydöt Prudhoe-lahdella helpottivat seudun uudelleenrakentamista. Öljystä on ollut myös ongelmia, pahin luonnonkatastrofi sattui vuonna 1989, kun Exxon Valdez -tankkerista vuoti 11 miljoonaa gallonaa raakaöljyä mereen.

Tunnettuja alaskalaisia ovat mm. Tom Bodett, Susan Butcher, ERnest Gruning, Sydney Laurence ja Jefferson "Soapy" Smith.